Facebook-u
Twitter-u
Zabrana samo za "evro 3" motore?

Ministar Trivan objasnio svoju inicijativu: Još nije doneta odluka o zabrani uvoza polovnjaka starijih od deset godina, razmišlja se o rešenju. Možda će se prvo zabraniti vozila sa "evro 3" motorom

MINISTAR za zaštitu životne sredine Goran Trivan kaže za "Novosti" da još nije doneta odluka o zabrani uvoza polovnjaka starijih od deset godina, nego da se razmišlja o rešenju. Možda će se prvo zabraniti vozila sa "evro 3" motorom. Ipak, naglašava da je najvažnije da se shvati da nam preostaje samo jedan put i da do njega moramo što pre da stignemo, a to je čist vazduh i da je to nešto oko čega nema pogađanja.

- Možda će prvo biti zabranjen uvoz samo za vozila sa "evro 3" a ne i sa "evro 4" motorom - prenosi Trivan. - Da li ćemo ograničiti uvoz na vozila mlađa od 10 godina ili samo u prvom trenutku za vozila sa "evro 3" motorom videćemo. Ovo je bio samo svojevrsni probni balon da vidimo kakve će biti reakcije javnosti, uvoznika. Tek slede rasprave, paneli, izvagaćemo sve, ali od zacrtanog plana da Srbija ima ekološki kudikamo bolja vozila na svojim putevima nećemo odustati.

Očekivanja su da od sledeće godine zažive novi propisi, ali i subvencije za kupovinu novih hibridnih i elektrovozila.

Ukoliko se ograniči uvoz vozila samo na one koji imaju eko-standarde sa najmanje "evro 4" motorom, to bi značilo da se granica za zabranu uvoza sa deset pomera na 14 godina. Jer "evro 3" standard je uveden u proizvodnju 2000. godine i važio je pet godina. Od 1. januara 2006. sva vozila su morala sa imaju "evro 4" standard, što znači da bi moglo da se uveze i vozilo staro 14 godina.

Izvor: novosti.rs

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
26°C
Vazdušni pritisak: 1013 hPa
Padavine: 3 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 9 km/h
2024-06-28
29°C
2024-06-29
32°C
2024-06-30
35°C
UV INDEX

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više