Facebook-u
Twitter-u
Evo kada vredi dati više para za sintetičko ulje za vaš auto

Neće svi automobili imati koristi od sintetičkog ulja

Ako održavanju svog automobila poklanjate puno pažnje, onda sigurno želite da znate da li bi i kada trebalo da u njega sipate sintetičko ulje.

Sintetičko ulje košta više, ali ima brojne prednosti nad standardnim.

 

Međutim, ono nije potrebno svakom autu, i zato je važno da znate kada ga je potrebno koristiti, posebno zbog toga što košta više.

U poređenju sa standardnim uljem, sintetičkom ulju je potrebno više vremena kako bi se razložilo, može da izdrži više temperature i lakše teče na nižim.

Ako koristite kola za mnoštvo kratkih putovanja, standardno ulje se možda neće zagrejati dovoljno da sagori vlagu i sve nečistoće.

Takođe, ako živite u krajevima gde su zime veoma hladne, a leta veoma topla, ili ako koristite svoje vozilo za prevoz teških materijala, sintetičko ulje se neće razložiti toliko brzo kako standardno.

Još jedna dobra upotreba za sintetičko ulje jeste njegovo sipanje u starije motore koji su skloni stvaranju naslagama mulja koje može da blokira prolaz za ulje i dovede do smrti motora.

Kada podvučemo crtu, sintetičko ulje košta više, ali može da vam dugoročno uštedi novac jer traje duže i samim tim ga je potrebno ređe menjati.

Izvor: Telegraf.rs

Dodaj komentar
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Komentari koji sadrže govor mržnje, psovke, uvrede, kao i komentari koji se odnose eventualne greške ili na uredjivačku politiku kaskooriguranje.info takodje neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije kaskoosiguranje.info, već samo autora komentara!

Vaše sugestije ili primedbe možete da pošaljete na office@kaskoosiguranje.info. Hvala.

Vremenske prilike

Srbija

Danas
14°C
Vazdušni pritisak: 1015 hPa
Padavine: 1 mm
Vetar: IJI
Brzina vetra: 20 km/h
2024-03-03
19°C
2024-03-04
19°C
2024-03-05
16°C
UV INDEX

Auto MG

Stanje na graničnim prelazima

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

kalkulator putarine

Mapa benzinskih pumpi

mapa benzinskih pumpi nis petrol

mapa benzinskih pumpi gazprom

mapa benzinskih pumpi kenz petrol

mapa benzinskih pumpi OMV petrol

Kalkulator putarine

It Dream Solution

Adver City

Radio City

Scroll to top

Na sajtu kaskoosiguranje.info koristimo funkcionalne cookie-je i spoljne skripte kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Saznajte više